header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen Jan
31

Verslag zaalseizoen WZ1 (heren 1)

Nieuws afbeelding


Wederom stonden er mannen van heinde en verre klaar om een seizoen voor Wageningen te spelen. Een groepje uit Amsterdam, Groningen en Ede, in combinatie met 3 van onze eigen toppers, vulde de selectie. Veel getraind werd er door een wijziging van de speelkalender niet. Zo flexibel als we zijn, trainden we één keer semi-compleet en zagen elkaar eigenlijk pas bij de eerste competitiewedstrijd. Gelukkig hebben we als groep een bijzondere connectie. Dit door familiebanden, speler-coach relatie of eerdere veld/zaalseizoenen. Dat weekend in Arnhem liep voorspoedig en de toon voor een mooi seizoen werd gezet. 

Tijdens weekend 3, zat de tweede wedstrijd tegen Groningen heel even op slot, maar door een sterke goal van Oscar Dommershuijzen, werd het eerste concurrentiestrijdje gewonnen. Het weekend erna werden er 15 goals gescoord en zat alleen de jaarwisseling nog tussen een wederzien met concurrent NMHC. Die zondag 6 januari, ging de eerste wedstrijd tegen NMHC helaas verloren. Door eerder puntverlies van NMHC, was er nog niks aan de hand. De tweede pot hadden we genoeg aan een gelijkspel. Zo geschiedde, een sterk keepende Job vd Zee, in combinatie met het levensgevaarlijke spitsenduo Koen van der Wulp en Tijn Douglas, resulteerde in een 3-3 gelijk spel. Tijdens het laatste weekend werd het kampioenschap binnen gesleept. 

Play offs voor de hoofdklasse waren nu aanstaande. Plannen werden gesmeed om een top voorbereiding te draaien. Via een ex-Wageningen-connectie konden we oefenen in Voorburg, tegen hoofdklasser Cartouche. In Voorburg werd er met 4-6 gewonnen. Dit bracht uiteraard een stukje extra vertrouwen. Nu wachtte in Almere, SCHC, Bloemendaal en Schaerweijde. 

Playoffs -Hoofdklasse Almere 

Aangekomen in Almere kregen we bij het betreden van de hal een boost van het meegereisde publiek. Via een goal van Eijsse Marcar kwamen we 1-0 voor tegen SCHC. Helaas viel, na een aantal uitstekend uitgelopen corners, de 5e corner binnen, 1-1. We lieten de koppies niet hangen en scoorden na een geweldige counter via Marten de Vries en Tijn Douglas de 2-1. 1 minuut voor tijd kregen we nog een corner tegen. Deze werd gered door Job en Gijs Kroon. De scheids zag er echter wel een voetje bij en dit resulteerde in een strafbal tegen. De strafbal werd koeltjes benut en de voorsprong werd helaas verspeeld. Eindstand 2-2.  

In de kleedkamer waren we verre van verslagen. Rienk de Vries zocht iedereen individueel op en sprak de mannen moed in.  

In de pot tegen Bloemendaal startten we geweldig. Na goals van Max Ostermeijer en Eijsse scoort Gijs Kroon eigenlijk de 3-1. Deze wordt helaas afgekeurd en Bloemendaal scoort vlak daarna de 2-2. De 3-2 van Tijn was een van de hoogtepunten van de dag. Wat een goal! Helaas komt Bloemendaal net iets te snel terug en na een powerplay scoren ze bij een verkeerd geraakte bal ook nog de 4-3, dit werd tevens de eindstand.  

Het was niet gek geweest als we hierdoor enigszins uit het veld waren geslagen. Niks was minder waar. Door het vertoonde spel in de eerste twee wedstrijden wisten we zeker dat we gingen winnen, in een do-or-die wedstrijd, tegen hoofdklasser Schaerweijde.  

Dat vertrouwen bleek terecht. Schaerweijde was in het eerste deel van de wedstrijd nergens te bekennen en wij tikten naar 3-0. De goals waren prachtig en werden gescoord door Marten, Tijn en Sjoerd de Vries. Helaas viel 1 minuut voor rust de 3-1. Tijdens de rust bespraken we het systeem van Schaerweijde en roken bloed. Twee arbitraire blunders zorgde echter voor een comeback van Schaerweijde. Tot overmaat van ramp kwam de ploeg uit Zeist zelfs op 4-3. Wat ons dit seizoen kenmerkt, is een ijzersterke mentaliteit. Na een keeperswissel scoren we de 4-4 uit een powerplay. We pakken door, forceren een corner en hebben dus nog één kans. Deze wordt helaas goed uitgelopen door Schaerweijde. 4-4, geen promotie. 

Balend maar met de kop omhoog en borst voorruit verlieten we de vloer. In de kleedkamer spraken we opbeurende woorden. We hadden ten slotte alles gegeven en heel mooi spel laten zien. Dus ook al was de missie niet geslaagd, trots overheerste. Die trots voelen we nog steeds en kijken nu terug op een memorabel seizoen. 

Bedankt voor alle support, tot volgend seizoen en de groeten van WZ1!

FAQ

Business partner

Business partner

Business partner


Business partner