header foto header foto header foto header foto
 
Zaalhockey Nov
26

Teamindelingen junioren zaal

Nieuws afbeelding Achter de inlog van de WMHC-site zijn de teamindelingen junioren zaal voor seizoen 2022-2023 geplaatst. Ze zijn te vinden onder documenten/teamindelingen. Deze zijn ook te zien na inloggen bij de persoonlijke omgeving.

Ook de indeling voor het zaalseizoen is een enorme klus en is tot stand gekomen na uitvoerig en zorgvuldig overleg tussen de technische staf, coaches, trainers en de jeugdcommissie. Het maken van indelingen is veel werk dat met enthousiasme en betrokkenheid wordt gedaan. De indeling is gebaseerd op hockeytechnische ontwikkeling en op (sociale) samenhang in teams.

In de zaal wordt met minder spelers gespeeld dan in het veld. De zaalteams zijn dan ook kleiner dan veldteams. Dit betekent dat een veldteam van bv 15 spelers gesplitst moet worden over 2 of soms zelfs 3 zaalteams. Er ontstaan zo combinatieteams, zoals bijvoorbeeld zaal meisjes MO18-12 dat een combinatieteam is van veld MO18-1 en veld MO18-2. De bond heeft sinds vorig jaar coderingen voor de combinatieteams aangepast. Het combinatieteam van veld 1 en 2 (voor meisjes MO14 de MO14-3) blijft zaal 12 heten (zoals in het voorbeeld hierboven), maar de overige combinatieteams moeten doorgenummerd worden. Dus bijvoorbeeld een combinatie team van veld 3 en 4 mag geen zaal 34 meer heten, maar krijgt een code 5 of 6.
Voor keepers geld dat in de meeste lijnen niet voldoende keepers zijn om elk team van een vaste keeper te voorzien. Er zal dan ook een roulatie schema gemaakt worden waarbij geprobeerd wordt de keepers naast de wedstrijden met hun eigen team ook te laten spelen bij andere teams. Dit schema zal op basis van het speelschema gemaakt worden iom de keepers en coaches.

Op 6 december gaan alle zaaltrainingen van start. Er zal dan getraind worden met de nieuwe zaalteams volgens het trainingsschema dat bekendgemaakt zal worden.

We wensen iedereen een mooi zaalseizoen toe met veel (hockey) plezier! Mocht je met vragen zitten over de indeling dan kunnen deze vanaf 27 november 18.00 ALLEEN per mail gesteld worden via: [email protected]. Vragen worden na 29 november beantwoord. De teamindelingen staan wel vast. Er wordt naar aanleiding van gestelde vragen geen spelers verplaatst naar andere teams.

Vriendelijke groet,
Technische staf & jeugdcommissie
FAQ

Business partner

Business partner

Business partner


Business partner