header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen Jun
13

Dames 2 KAMPIOEN

Nieuws afbeelding
Wat een jaar!

Na twee incomplete seizoenen vanwege Covid gingen we vol goede moed met een nieuwe groep speelsters (Studentes, eigen jeugd, ervaren WMHC-ers…) aan de gang met als doelstelling ergens bovenaan in het linkerrijtje te eindigen.
De gang zat er meteen goed in met 6 punten uit 2 wedstrijden, om vervolgens tegen Nijmegen 2 een lesje counteren te krijgen. Maar de koppies gingen meteen weer omhoog om een reeks van 6 winstpartijen neer te zetten.
Laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft was thuis tegen Union 2, een goede, stugge tegenstander die ook terecht een gelijkspel afdwongen. Na de wedstrijd kwam het fantastische nieuws dat onze aanvoerster Evy zwanger was en we het (helaas…) de tweede seizoenshelft zonder haar moesten doen.
Na wederom, een door Covid, afgebroken zaalseizoen, mochten we in maart weer lekker naar buiten. We begonnen moeizaam, de doelpuntjes vielen niet zo makkelijk meer en er werd op ons gejaagd. Langzaam maar zeker kwamen Nijmegen langszij en zelfs voorbij. Tot de allerlaatste competitiewedstrijd!
Uit naar Union. De opdracht was duidelijk: eerst maar eens zelf winnen, maar dat was een pittige opgave: keer op keer kwamen we op voorsprong, maar even zo vaak kwam Union weer op gelijke hoogte, tot uiteindelijk in de 69ste minuut de 4-3 er door Miriam binnen geschoten werd. De laatste minuut nog even fors billen knijpen, met de steun van Dames 3 langs de lijn, was het eerste deel van het wonder volbrachten waren onze 3 punten binnen!
En toen begon het lange wachten op nieuws vanuit Nijmegen, waar de koploper aan mocht treden tegen Bully dames 2 (Waarvan wij uit eigen ervaring weten dat dit een lastige tegenstander kan zijn) en dat bleek na een uurtje nagel bijten: de dames uit Oldenzaal hadden ons een prachtig cadeau bezorgd door Nijmegen op 0-0 te houden! Zo kwamen wij in punten op gelijke hoogte met de #1, maar doordat we een beter saldo gewonnen wedstrijden hebben, zijn we kampioen!
Dus komende week spelen wij het toetje van ons seizoen: op de velden van MHC Zoetermeer mogen we nog 1 keer met z’n allen aan de bak tegen Amsterdam Dames 2, Were Di Dames 2 en GCHC Dames 2. Het belooft mooi weer te worden, dus hopelijk staan er een hoop Rood-Witte supporters langs de lijn.

PS. Mocht Zoetermeer nou net een eindje te ver zijn, rij dan naar Den Bosch, want hopelijk sleept Meisjes A1 er een derde wedstrijd uit in hun play-off strijd.
FAQ

Business partner

Business partner

Business partner


Business partner