header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen Nov
5

Corona maatregelen na de persconferentie - UPDATE VOLGT NA VANAVOND

Nieuws afbeelding

Wat een geluk dat op het laatste moment het kabinet toch afzag van het plan om de coronapas verplicht te stellen in de buitenlucht (hockey)sport. Er komt geen verplicht coronatoegangsbewijs voor buitenruimtes in de amateursport.

Dat betekent niet dat er helemaal niets voor ons wijzigt. Met ingang van a.s. zaterdag 6 november zijn de volgende coronamaatregelen van toepassing voor WMHC:

 

 

  • Sporters en toeschouwers krijgen geen controle van een coronatoegangsbewijs (CTB).

 

 

 

  • WMHC vraagt toeschouwers zich ook te houden aan de 1,5 meter afstand die door de overheid dringend geadviseerd wordt.

 

 

 

  • Gaan sporters of toeschouwers (van 18 jaar of ouder) naar de kleedkamer, toilet of clubhuis, dan moeten zij wel gecontroleerd worden; het verzoek is dan om je CTB te tonen aan de barmanager.

 

 

 

  • Zodra er iets genuttigd wordt van de bar, geldt zowel op het terras buiten als binnen het clubhuis een controle van de CTB; ook dan is het verzoek om je CTB vooraf te tonen aan de barmanager. Er is dus vanaf a.s. zaterdag geen apart horecadeel meer ingericht, want binnen moet steeds de CTB getoond worden getoond.

 

 

 

  • Voor toegang tot de blaashal is voor iedereen van 18 jaar en ouder een controle van een CTB verplicht. Voor trainingen wordt in eerste instantie de trainer en als die er niet is de aanvoerder verzocht om deze controle bij zijn teamgenoten te maken; voor de komende wedstrijden in de zaal overwegen wij enkele vrijwilligers te vragen om bij de deur een controle van de CTB van zowel thuisspelede als uitspelende teams uit te voeren.

 

 

 

  • Trainers en coaches van zowel thuisspelende en uitspelende teams zijn van deze bovenstaande verplichtingen uitgezonderd. Ook scheidsrechters en alle vrijwilligers (in functie, zoals bijvoorbeeld barvrijwilligers en commissieleden) vallen ook onder deze uitzondering. Rij-ouders weer niet.

 

 

 

 

  • Neem voor uitwedstrijden een mondkapje mee; indien de bestuurder van de auto dat op prijs stelt, moet een mondkapje worden gedragen in de auto.

 

FAQ

Business partner

Business partner

Business partner


Business partner