header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen Aug
15

Corona-maatregelen WMHC

Nieuws afbeelding

Beste leden, ouders en vrijwilligers

 

We zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Een seizoen waarvan we hopen dat deze normaal zal verlopen. Desondanks zijn er nog diverse corona-maatregelen waar wij ons aan dienen te houden, zodat we straks niet de kans lopen dat WMHC (en hockey in het algemeen) wederom op slot moet.

 

De basisregels worden intussen bekend verondersteld, maar één ervan moet toch speciaal genoemd worden: heb je klachten, blijf dan thuis en laat je zo snel mogelijk testen. Je kunt als sporter, ouder of toeschouwer worden geweigerd of naar huis worden gestuurd bij (vermoeden van) klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts. Trainers en coaches worden gevraagd hier speciaal op te letten.

 

Zoals bekend hoeft de 1,5 meter niet in acht te worden genomen op het hockeyveld; voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat wel buiten het veld overal op het hockeycomplex.

 

 

·         Het clubhuis mag alleen bezocht worden om iets te bestellen bij de bar, bezoekers toilet, bezoekers kleedkamer en vrijwilligers, alles zoveel mogelijk gericht op ‘doorstromen’.

·         Blijf niet staan in het clubhuis, maar ga ergens zitten, in principe buiten. We zullen nog verdere adviezen geven voor de periode dat het te koud wordt om buiten te zitten.

·         Op het terras is placering verplicht. Zodra de competitie begint, zullen we voor thuisspelende en bezoekende teams met spelers boven de 18 jaar 2 tafels aanwijzen zodat zij bij elkaar (op 1,5 meter) kunnen zitten.

·         Alle toeschouwers en andere volwassenen moeten 1,5 meter afstand tot elkaar houden (tenzij huisgenoten/familie).

·         Alle kleedkamers en douches zijn open. Voor 18 jaar en ouder geldt, houd hierbij de 1,5 meter afstand; omdat uitteams de gelegenheid moeten krijgen te douchen is het verzoek aan WMHC teams (18 jaar en ouder) om thuis om te kleden en te douchen.

 

Trainers/coaches:

·         Sporters kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de training bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts.

·         Vermijd als trainer/begeleider en vrijwilliger geforceerd stemgebruik zoals schreeuwen;

·         Wijs sporters op het belang van handen wassen; schud geen handen en geef geen highfives

·         Voorafgaand, tijdens de rustmomenten en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 en ouder 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.

·         Houd  zelf 1,5 meter afstand met sporters van 13 jaar en ouder tenzij noodzakelijk voor (veilige) beoefening/begeleiding van de sport. (trainers hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot sporters tot en met 12 jaar).

·         Zorg ervoor dat sporters buiten de normale en noodzakelijke sport gerelateerde contactmomenten geen fysiek contact hebben zoals tijdens het vieren van een overwinningsmomenten of tijdens een wissel;

Sporters:

·         Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen; Als je positief getest bent en/of als je een huisgenoot of een nauw contact bent van een bewezen COVID-19-patiënt blijf dan ook thuis.

·         Je kunt worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de training bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts.

·         Houd er rekening mee dat wanneer de wedstrijd/training klaar is, je meetelt als publiek en 1,5 meter afstand dan moet aanhouden: tenzij je direct de locatie verlaat;

·         Voorafgaand, tijdens de rustmomenten en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines;

·         Zorg ervoor dat je buiten de noodzakelijke sport gerelateerde contactmomenten geen fysiek contact hebt zoals bij het vieren van een overwinnings-moment en tijdens een wissel;

·         Geen handen schudden voor de wedstrijd

·         Vanaf 13 jaar: draag een mondkapje wanneer personen buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan en of bij uitwedstrijden;

·         kleed je waar mogelijk thuis om en douche thuis

FAQ

Business partner

Business partner

Business partner


Business partner