header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage Jun
4

MD1 en JD1 fluiten ‘gewoon’

Nieuws afbeelding

Vlak voordat we stil kwamen te liggen waren er binnen de MD1 en de JD1 enkele aanvaringen tussen spelers en scheidsrechters. Helaas had dat geen positief effect op het spel (en het humeur van ouders, coaches, spelers EN scheidsrechters) dus werd het volgende voorgesteld: als je het zo goed weet… ga dan zelf maar leren fluiten.

 

Tja, dat was niet tegen dovemansoren gezegd: 11 meiden en 12 jongens hebben gedurende de ‘corona’ periode een aantal avonden een aangepaste  scheidsrechter opleiding gevold en met succes afgesloten. Aansluitend hebben zij afgelopen weken, tijdens de trainingswedstrijden van de 6-tallen en 8-tallen, gefloten. Omdat deze groep scheidsrechters onder de 12-jaar zijn was er voor hun geen beperking volgens de richtlijnen van de KNHB. Het was (en is) een geweldige avontuur geweest: leerzaam en uitdagend. Een mooi initiatief en alternatief tijdens deze gekke periode.

 

O, ja: commentaar leveren op de scheidsrechters zal fors zijn afgenomen wat het blijkt in de praktijk toch lastiger om zelf te fluiten dan gefloten worden :)

  

Op de foto staat een delegatie van de meidengroep met als begeleider Nando Pille (Bas Baan, mede opleider - ontbreekt).

FAQ

Business partner

Business partner

Business partner


Business partner