header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen Maa
18

WMHC stimuleert leden om meer water te drinken

Nieuws afbeelding

Wageningse hockeyclub WMHC stimuleert leden om meer water te drinken.

 

Zaterdag 7 maart heeft wethouder Maud Hulshof het nieuwe watertappunt feestelijk geopend op Hockeyclub WMHC. Zij had de primeur om het eerste water te drinken uit het nieuwe watertappunt. Het watertappunt was gewonnen door een van de jeugdspelers van WMHC met de ‘Kraanwater Graag’ actie van Vitens.

 

Bij het 10 jarig bestaan van drinkwaterbedrijf Vitens heeft Vitens als cadeau 100 kraanwater tappunten weggegeven middels de ‘Kraanwater graag’ actie. Deze actie bestond uit een ‘selfie wedstrijd’ waarmee iedereen kans kon maken op een watertappunt. Zo heeft Wageningen er ook twee gekregen. Jeugdspeler Julia Kardolus van hockeyclub WMHC won met het insturen van een selfie een waterpunt voor haar hockeyclub.

 

Vanaf nu kunnen leden na de inspanning van een hockeywedstrijd of intensieve training gemakkelijk water tappen met hun eigen bidon. Het watertappunt staat op een centrale plek waardoor water tappen gemakkelijk gemaakt is.

 

Gemeente Wageningen draagt het stimuleren van water drinken een warm hart toe, omdat kraanwater duurzaam en gezond is. Middels het programma ‘Lekker in je vel, dat door Sportservice Wageningen uitgevoerd wordt, stimuleert de gemeente een gezondere leefomgeving voor jeugd in Wageningen. Er zijn op verschillen plekken in Wageningen watertappunten gerealiseerd bij scholen en speelveldjes in de wijken.

 

Met dit nieuwe watertappunt, heeft Wageningen inmiddels zeven watertappunten verspreid over de stad.

FAQ

Business partner

Business partner

Business partner


Business partner