header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen Sep
28

WMHC is een rookvrij sportterrein!

Nieuws afbeelding

Onze hockeyvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van onze kinderen. Buiten wordt vaak nog in het zicht van kinderen gerookt, zoals op het terras of zelfs langs de lijn. Zien roken, doet roken. Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld, beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt het schadelijke meeroken.

Wisten jullie dat iedere week nog honderden kinderen verslaafd raken aan roken? Ons clubhuis is al jaren rookvrij gelukkig. Maar buiten wordt nog gerookt. Ook als daar kinderen aan het sporten en spelen zijn.

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders.

Tijdens de ALV van 25 november 2019 is dit punt gepresenteerd door cardioloog dr. Maurits van der Veen en is er besloten dat wij het belangrijk vinden om als sportvereniging het goede voorbeeld te geven aan kinderen. 

Daarom is het sportterrein van WMHC rookvrij.  Roken op het terras is niet toegestaan en ook het terrein van de WUR is als rookvrijgebied aangewezen.Een rookvrije sportvereniging draagt bij aan een Rookvrije Generatie. WMHC doet hier aan mee!

FAQ

Business partner

Business partner

Business partner


Business partner