header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws Sep
26

Ruime zege hockeyvrouwen WMHC

Nieuws afbeelding

23-09-2019 Hoog en Laag – Wageningen 

Dick Martens

WAGENINGEN De vrouwen van WMHC hebben hun eerste thuiswedstrijd in de nieuwe competitie in winst weten om te zetten. Tegenstander Eindhoven, die evenals WMHC de eerste competitie had verloren, werd met een ruime cijfers verslagen. Na een ruststand van 3-0, werd het uiteindelijk maar liefst 5-1 voor de thuisclub.

OPENINGSTREFFER WMHC was duidelijk op zoek naar een snelle openingstreffer. Dat zou dan de opmaat moeten worden voor de revanche op de 4-2 nederlaag die de ploeg vorige week in- en tegen Zwolle leed. 'Hoog druk zetten', was het credo van Franck langs de zijlijn. Het leverde al snel een aantal strafcorners op, maar vooralsnog geen treffers. Maar gezien het veldoverwicht konden de doelpunten niet lang meer uitblijven. Die kwamen er in de eerste twee kwarten dan ook. De openingstreffer kwam van de stick van Elena Colmer en halverwege het duel was de stand al 3-0, door treffers van Elaine de Vries en een meedogenloze uithaal van Sanne Vormeer.

ERETREFFER Na rust leek WMHC op weg naar een monsterscore. Het was opnieuw Elaine de Vries die direct de 4-0 aantekende, maar het duurde vervolgens tot in de slotfase voor de 5-0 op het scorebord stond. Het doelpunt kwam van Kiki Bink. In die fase werd ook Eindhoven nog een eretreffer gegund (5-1).

Daarmee herstelde het team van coach Franck zich van de zeperd tegen Zwolle vorige week. Tegen Eindhoven was de ploeg van trainer Michiel Franck weer bij de les. Nu liet de thuisploeg zien wat het in huis had: 5-1. 

Volgende week zondag 29 september staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt BH&BC Breda naar Wageningen (aanvang: 12.45 uur).

https://hoogenlaag.nl/sport/hockey/ruime-zege-hockeyvrouwen-wmhc-642306%20
FAQ

Business partner

Business partner

Business partner


Business partner