header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen Jun
18

Huldiging van alle kampioen op WMHC

Nieuws afbeelding
    1. JB1 subtopklasse
    2. MD1 1ste klasse
    3. MD3 2de klasse
    4. MC1 IDC-C (landelijk)
    5. MC4 3de klasse
    6. MC6 4de klasse
    7. MB1 landskampioen Super B (landelijk)
    8. MB4 3de klasse
    9. DAMES 5 reserve 1ste klasse

Van harte gefeliciteerd met jullie geweldige prestatie!! Hieronder de foto’s van de huldiging en een stukje over het kampioensteam. Jullie zijn allemaal TOPPERS! Wij zijn trots op jullie!


JB1
Dit jaar begon JB1 met een jong team aan de voorcompetitie. De poule bleek toch echt te sterk voor JB1. Waar het aan lag? Daar wordt over gespeculeerd. Zo begon JB1 in de subtop, met gemengde gevoelens.  Doelstelling was om kampioen worden. In de loop van de competitie ging het daar dan ook echt op lijken. Volgende doelstelling was om onverslagen kampioen worden. Helaas alleen Bully wist bij hun thuis van JB1 te winnen. De doelstelling werd bijgedraaid naar kampioen worden met 100 doelpunten voor. Deze doelstelling werd overschreden. JB1 KAMPIOEN MET 101 DOELPUNTEN VOOR.  


MD1
MD1 team van talent, doorzetters en 15 meiden die er vol voor gaan. Dit jaar ging met vallen en opstaan van potten voor de doelpunten en strijden voor het kampioenschap. Alle wedstrijden zijn gespeeld door en voor de meiden zelf. De meiden hebben ontzettend veel geleerd dit jaar en daar zijn wij trots op, en daarbij beloond met het ongeslagen kampioenschap!

MD3
Een heerlijke groep meiden die er samen elke keer weer voor gingen. 
Een groep meiden die als team de wedstrijden wonnen en verloren.
Een groep meiden die als vriendinnen het seizoen hebben afgesloten.
In punten en doelsaldo bovenaan geëindigd en hun tegenstanders noemden het spel van ons opleidingsteam de beste reclame voor het junioren hockey!

MC1
Gedurende de competitie is MC1 enorm gegroeid als team. Dat was goed te zien tijdens de eerste wedstrijd van het tweede gedeelte van het seizoen tegen Ede. Jullie wonnen heel dik en dat kwam omdat er veel meer nadruk werd gelegd op het samenspelen als team. Onder de fantastische leiding van Sander en Kimberly, die jullie aan de kant precies vertelden wat jullie moesten doen, bloeiden jullie verder op als team. Doordat de coaches jullie zo goed individueel en als team coachten, werd ook de gedoodverfde tegenstander Oss in de pan gehakt. Wederom door een goed teamprestatie, waarin snel spel en initiatief vanuit jullie de wedstrijd bepaalden. Jullie bepaalden het tempo en wonnen de wedstrijd, dit was terug te zien in al jullie wedstrijden. Meisjes C1, jullie hebben het fantastisch gedaan....veel succes in het volgende seizoen en Sander en Kimberly, heel erg bedankt voor jullie vele tips en goede coachwerk.

MC4
Onder enthousiaste en kundige leiding van Daan heeft de MC4 zich ontwikkeld tot een echt TEAM, in het veld en daarbuiten. Door goed en mooi samenspel en elkaar wat gunnen, zijn ze zowel voor de winter als na de winter ongeslagen kampioen geworden. De team spirit bleek ook toen onze vaste keepster Coosje geopereerd moest worden; er werd een high tea georganiseerd om haar succes te wensen en haar rol in het veld werd zonder mopperen door teamgenoten overgenomen. Zodra Coosje kon, was ze als supporter weer van de partij. De MC4 kijkt met trots en plezier terug op dit seizoen, zowel vanwege de sterke en mooie prestaties als de gezelligheid die het team heeft gehad.

MC6
Voor MC6 was het een seizoen met 2 gezichten. Voor de winterstop kende het team een lastige start door een combinatie van blessures, vertrek van de vaste keep naar een ander team, het inpassen van speelsters met nog weinig hockeyervaring, en een zware indeling in de competitie. De resultaten voor de winter vielen daardoor wat tegen, maar het team liet zien over ontzettend veel veerkracht te beschikken. De meiden bleven gewoon lekker hockeyen en de sfeer in het team bleef heel goed. De ommekeer kwam in de zaal. Er werd goed getraind en oefenwedstrijden gespeeld samen met de andere C breedteteams, wat zich onmiddellijk uitbetaalde in mooie resultaten in de zaalcompetitie. Bijna alles werd gewonnen en het kampioenschap werd maar net gemist door een benutte strafcorner na de zoemer. Met een mooie ervaring, tweede plaats en hernieuwd vertrouwen kende het veldseizoen een flitsende start met niets dan overwinningen. Omdat alle andere teams gelijk opgingen, werd het gat met de rest snel heel groot en het kampioenschap werd al officieus 4 wedstrijden voor het eind binnengehaald. 3 wedstrijden voor het eind officieel was het kampioen officieel binnen, waarmee MC6 waarschijnlijk de eerste WMHC (veld) kampioen van 2019 was.

MB1
Na een mooi hockeyjaar waarin MB1, onder leiding van Jos Nonnekes, heeft laten zien dat ze als team veel hebben geleerd en goed samen speelden, zijn ze overtuigend kampioen geworden in Poule B van de Super B competitie. Net de landelijke poule gemist maar bij oefenwedstrijden tegen Zwolle en Oranje rood lieten ze zien daar vast en zeker niet misstaan te hebben. Het hele seizoen in Super B hebben ze op de 1e plaats gestaan!
Tijdens het super B-NK op 1 juni heeft de MB1 terecht gewonnen van Noordwijk, Bloemendaal en Hurley in de poule fase. In de finale wonnen ze van Warande die ze al 2 keer eerder hadden verslagen in de poule. Voor Jos en de 2e jaars meiden was dit de 2e keer op rij. De MB1 zijn gezellige meiden en een echt een team. Ze hebben veel plezier en enorm veel geleerd afgelopen seizoen.

MB4
Vorig jaar rond deze tijd werden de teams samengesteld waaronder ook dit team MB4. Coaches Rutger en Sander hebben de meiden aan het begin van het seizoen gevraagd wat voor een seizoen ze zouden willen; lol maken en een beetje sporten óf knokken, werken en voor het kampioenschap gaan en lol maken!. Eén voor één gaven ze aan dat ze voor het kampioenschap wilden gaan. Dat betekende in ons boekje: alle trainingen aanwezig en elke wedstrijd knokken en opereren als een team. De hele MB4 is die belofte ruimschoots nagekomen. Rutger heeft gezorgd dat er op de maandagtraining een oude bekende van het team, Patrick wilde komen trainen. De insteek was eigenlijk tot aan de kerstvakantie, maar trainer Patrick was zo enthousiast over het team, hun inzet en leergierigheid dat hij ook tijdens het zaalseizoen en het tweede deel van het jaar wilde komen trainen. Ook de toegewijde trainster Syl heeft dit team veel kunnen meegeven en zij was ook bij een aantal wedstrijden aanwezig.
Alle meiden hebben altijd keihard geknokt en geen een overwinning kwam vanzelf. Alleen door het sterke teamwork van het hele team, inclusief onze geweldige keeper kon het gebeuren dat ze de tegenstanders een voor een van de mat speelden. Altijd eerlijk, sportief en positief, met respect voor elkaar, de tegenstander en de scheidsrechters. Hulde voor deze Waardige Kampioenen!! Applaus voor de MB4!

Het seizoen van Dames 5
Dit seizoen mochten wij het nog een jaar proberen in de reserve 1e klasse. Na vorig jaar de eerste competitiehelft alles te hebben verloren en de tweede competitiehelft bijna alles te hebben gewonnen, begonnen we dit jaar met de doelstelling om in de top 5 te eindigen. Het team bleef grotendeels hetzelfde als vorig jaar, aangesterkt met een aantal nieuwe meiden! Het seizoen begon slordig, met een onnodige 0-0 tegen Ares; niet wat we gehoopt hadden. De knop werd gauw omgezet en er werd hard getraind om scherper, feller en sneller te worden. Ons team motto "Wandelen doe je maar in de Uiterwaarden!!!" zorgde ervoor dat er op keer werd gewonnen. De vele etentjes (ons team is trotse sponsor van Sa Lolla en Kruimig), biertjes, 30-second avondjes en andere teamuitjes waren bepalend voor de goede sfeer binnen het team, waardoor we ook steeds beter gingen hockeyen.
In een studententeam met veel meiden die lid zijn bij een vereniging, huisavonden of andere vriendengroepen hebben is het niet altijd makkelijk om genoeg speelsters te hebben voor wedstrijden, maar uiteindelijk speelden we bijna elke wedstrijd met hetzelfde, goed op elkaar ingespeelde team.
Toen uiteindelijk bleek dat de strijd om de koppositie tussen Nijmegen en ons zou gaan, zijn we wekelijks met Heren 4 gaan trainen om een nog betere conditie op te bouwen, slimmer te gaan spelen en ons niveau nog een tandje omhoog te gooien. Lang bleef het spannend, en na de 2-2 thuis tegen directe concurrent Nijmegen wisten we dat we alles moesten winnen om kampioen te worden. We hadden het moeilijk tegen Union en wisten in de allerlaatste minuut te winnen... Nijmegen moest ook nog tegen Union, en halverwege onze wedstrijd thuis tegen Haackey werd duidelijk dat zij gelijk hadden gespeeld en als wij onze voorsprong vast zouden houden wij kampioen zouden worden!! Er werd dit seizoen geen enkele wedstrijd verloren, slechts 7 doelpunten geïncasseerd en heel veel gescoord, dus zijn we trots op ons ongeslagen kampioenschap in de 1e Klasse. Heel veel dank ook aan Albert die door weer en wind voor ons op het veld stond om ons te trainen en te brengen tot het niveau waarop we nu spelen!

FAQ

Business partner

Business partner

Business partner


Business partner