Handige links
Business partner
T&AC
WMHC T&AC
Fotoalbum
WMHC
Bezoekadres
Sportpark de Bongerd
Bornsesteeg 10
6708 PE Wageningen
Tel: 0317 - 41 16 31

Postadres
WMHC
Postbus 529
6700 AM Wageningen
Facebook
Vorige pagina

Betrokkenheid

Niet dat ik de Jan Terlouw van de WMHC wil worden maar er moet mij toch wat van het hart. Ontwikkelingen die zich de afgelopen jaren voordoen geven niet echt een positief beeld en ik maak me dan ook zorgen over de toekomst van de club waar ik al héél lang lid van ben. Financieel gezien zijn wij natuurlijk nooit echt een topper geweest maar de verschillende mensen die aan het financiële roer hebben gestaan hebben altijd naar eer en geweten en in het belang van de leden moeten roeien met de (broek)riemen die zij hadden. Dat er over de financiële situatie een extra leden vergadering belegd zal worden, zal zeker voor ingewijden dan ook geen verrassing zijn.

De financiële situatie is echter maar één (wel belangrijk)punt dat mij zorgen baart. Ik wil niet te ver in de geschiedenis teruggaan, toen vele Wageningse (hockey) gezinnen pas na studio sport thuiskwamen omdat het clubgebeuren zo gezellig was, maar een stuk betrokkenheid van leden en vooral ook ouders van leden mis ik wel (wie de schoen past, trekke hem aan, natuurlijk).

Een recent voorbeeld is het herhaaldelijk verzoek van onze voorzitter om te helpen bij het afbreken van de opblaashal waar veel (jonge) leden met plezier in hebben getraind/gespeeld. Het is verdomd lastig en tijdrovend om mensen op de been te brengen voor zo’n klus. Nu ik het toch over de voorzitter heb, wie gaat deze man over 12 jaar opvolgen, wie verlangt er nog naar een vrijwilligersbaan waar je zoveel tijd en energie in moet steken als je ook nog aan dode paarden moet gaan trekken? En dan zijn er ook nog de andere bestuursleden en mensen die heel veel positieve energie steken in training geven (betaald of onbetaald) en/of coachen. Hulp en betrokkenheid zullen deze taken zeker verlichten en dus ook aantrekkelijker maken.

Ik hoop echt dat de betrokkenheid weer een vlucht zal nemen en dat er in vele gevallen het besef gaat komen dat het hartstikke leuk is om lid ( of ouder/verzorger van) te zijn en dat je dan ook je verantwoordelijkheden hebt. Het is heel makkelijk om kritisch te zijn naar bestuursleden, trainers, coaches en andere vrijwilligers. Verbale intimidatie richting (jonge) mensen die verantwoordelijk zijn voor het selecteren, kan echt niet. Elke ouder denkt zijn uil een valk te zijn, maar zal toch gewoon uit moeten gaan van de kennis en integriteit van diegenen die de selecties bepalen. Uiteindelijk komt talent altijd boven drijven.

De maatschappij individualiseert steeds meer, velen verlangen veel en van velen wordt (te)veel verlangd. De druk wordt opgevoerd en dat is niet goed. Wetenschappers geven ook al aan dat het beter is om te genieten van vrije tijd en dus van het leven. Hockey is een teamsport en een mooie uitlaatklep, WMHC is een mooie club. Zelf geniet ik nog steeds van de energie en het plezier dat een leuk team, dat trouwens veel kader- en andere functies vervult (en heeft vervuld) me geeft. Lukt het in de wedstrijd niet dan volgt er altijd nog die belangrijke derde helft, gelardeerd met vooral bitterballen en hoofdzakelijk slap gelul (spijt betuig ik hierbij aan degene die nog wel de illusie heeft dat het ergens over gaat). Gevolg is wel dat je er de hele week weer lekker tegen aan kan gaan.

Het woord ‘verbinding’ is niet mijn woord en ook met de uil van Minerva heb ik niks, maar persoonlijk hoop ik wel dat het bestuur op de vergadering veel leden of hun vertegenwoordigers mag verwelkomen.

Miel Franck (Vet C)

Hoofdsponsors
Business partner
Business partner
Business partner

Sportiviteit & respect


Statistieken
Aantal leden (info) 1037
Nu online 92
Leden met @ 99,6%
SMS Bereik (teams) 71,5%