header foto header foto header foto header foto
 

De Wageningsche Mixed Hockeyclub

De WMHC is een gezellige club en heeft meer dan 1100 leden die spelen in zowel prestatieve- als gezelligheidsteams. Daarnaast zijn van deze leden velen betrokken bij het wel en wee van de club. De club functioneert dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers en een aantal professionals. Gelukkig kennen we veel actieve leden en ouders. Maar nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom!

De Wageningsche Mixed Hockeyclub (WMHC) werd opgericht op 21 september 1927.
Na op verschillende locaties in Wageningen gehockeyd te hebben is de WMHC in 1970 terecht gekomen op sportpark 'De Bongerd' waar het tot op heden nog steeds is gevestigd.

In 1980 werd er op deze locatie een van de eerste kunstgrasvelden in Nederland aangelegd bij de WMHC. Het begin van een gestage groei van de vereniging. Anno 2001 werd het oude gezellige clubhuis ingewisseld voor een prachtig groot nieuw clubhuis met terras dat uitzicht biedt over het eerste kunstgrasveld.

De vernieuwing bleef door gaan en in 2004 werd de toplaag van veld 1 vervangen voor die van een semi-waterveld en in datzelfde jaar werd een derde kunstgrasveld gerealiseerd. In 2010 is er een vierde, semi-waterveld, bij gekomen en is de toplaag van veld 2 ook vervangen voor een semi-waterveld. In 2016 is veld 1 vervangen door een waterveld.
De club heeft op dit moment dus 4 velden waarvan 2 semi-watervelden, 1 zandveld en 1 waterveld.

Het tenue van de WMHC bestaat uit rood shirt met witte broek/rok en rode kousen.

De website is voor de WMHC een heel belangrijk communicatiemiddel. Hier kunt u informatie halen over wedstrijden, rijden, fluit- en trainingsschema's en andere wetenswaardigheden. Naast de website stuurt de WMHC elke eerste donderdag van de maand een nieuwsbrief naar alle leden per e-mail.

Mocht u informatie missen dan kunt u mailen naar [email protected] en bent u nieuw bij de WMHC, dan wensen wij u een bijzonder gezellige en sportieve tijd toe! Voor contact met het bestuur kunt u mailen naar: [email protected]Statuten van de WMHC:
Hier een link naar de statuten WMHC. Het is een pdf-document. (1,68 MB)

Clublied van de Wageningsche Mixed Hockeyclub:
Rood van vuur in onze ogen,
spelen wij zonder mededogen.
Schuimend wit op onze lippen,
zijn de kleuren van WMHC.

Rood van vuur in onze strijd,
wit het schuim der gezelligheid.
Hockeysport die ons bekoort,
Wageningen heeft alweer gescoord.


 
FAQ

Business partner

Business partner

Business partner


Business partner