Handige links
Vandaag jarig
  • Spencer van der Burg
  • Janiecke Hoff
  • Myke Koopmans
  • Floris-Jan Kuipers
  • Cathelijne Raanhuis
Business partner
T&AC
WMHC T&AC
WMHC
Bezoekadres
Sportpark de Bongerd
Bornsesteeg 10
6708 PE Wageningen
Tel: 0317 - 41 16 31

Postadres
WMHC
Postbus 529
6700 AM Wageningen
Facebook
Zaalhockey 
Zaalhockey is een indoor sport die bij de WMHC in de wintermaanden wordt beoefend. Het is niet alleen een tijdverdrijf voor tijdens de winterstop, het is ook nog eens leuk en goed voor je techniek! Daarom is zaalhockey spelen voor WMHC jeugdselectieteams in principe verplicht. Maar deze teams zijn niet de enige die zaalhockey spelen: iedereen kan zich individueel aanmelden. Elk jaar spelen zo’n 40 teams van de WMHC zaalhockey, waarvan het voor het overgrote deel jeugdteams betreft. Voor zaalhockey is een extra contributie verschuldigd.

Het spel wordt gespeeld met zes tegen zes op een veld (in een sporthal) dat een stuk kleiner is dan bij veldhockey. Langs de zijlijnen van het veld liggen ca. 10 cm hoge balken zodat de bal moeilijk over de zijlijn kan rollen. Er wordt gespeeld met een speciale zaalstick en verder zijn, naast scheenbescherrmers en bitje, zaalschoenen en een beschermend handschoentje voor je linkerhand verplicht.
De spelregels zijn voor het grootste deel gelijk aan veldhockey, met als belangrijk verschil dat de bal tijdens het spelen niet van de grond mag komen, behalve bij een doelpoging. Verder bestaat er geen lange corner.

De zaalhockeycompetitie wordt georganiseerd voor spelers vanaf de D-leeftijd en is zo geregeld dat elk zaalteam in principe 5 speeldagen heeft in een poule van zes teams. Per speeldag worden dan twee wedstrijden gespeeld (nooit direct achter elkaar). Je speelt dus tegen elk team twee keer. Een wedstrijd duurt 2 x 20 minuten. Als een team in de topklasse kampioen wordt mag het naar het Nederlands Kampioenschap zaalhockey en treft daar de kampioenen uit de andere districten.

Voor de jongste jeugd organiseert de WMHC ook trainingen en is er vaak de mogelijkheid om aan een toernooitje speciaal voor de E- of F-leeftijd deel te nemen.

Omdat zaalhockey op een klein veld wordt gespeeld en omdat er via de balken aan de zijkant kan worden gespeeld is het een snel spelletje. Tijd en ruimte om te pingelen is er nauwelijks. Het is dus een kwestie van positiespel en samenspelen, snel de bal spelen, veel bewegen en de keeper proberen uit te spelen. Er zijn dan ook, net als bij veldhockey, allerlei tactieken en opstellingen mogelijk, afhankelijk van de sterke punten van het team en bijv. de speelwijze van de tegenstander.

Zaalhockey is uitgegroeid tot een volwassen sport met nationale teams en EK’s en WK’s. Zeker de moeite waard om het eens te belijken, of het nou een jeugdteam of een Nederlands selectieteam betreft. Maar het mooiste is natuurlijk om het zelf te spelen!
 
Hoofdsponsors
Business partner
Business partner
Business partner

Sportiviteit & respect


Statistieken
Aantal leden (info) 1029
Nu online 154
Leden met @ 99,7%
SMS Bereik (teams) 71,9%