header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

G-hockey

G-HOCKEY MET ACCENT OP SPEELPLEZIER


G-hockeytraining is voor kinderen en volwassen vanaf zes jaar, waarbij de verstandelijke beperking van dien aard is, dat zij niet mee kunnen komen binnen een regulier hockeyteam. Hockey is voor iedereen!


HET DOEL
Het doel van G-hockey is om spelenderwijs de basisvaardigheden van hockey aan te leren tijdens de training. Het accent ligt op speelplezier, vertrouwen en eigen kunnen. Het accent ligt niet op de beperking.
De normale regels en technieken worden, indien nodig, aangepast aan de individuele mogelijkheden en behoeften van de spelers.
Spelenderwijs wordt er gewerkt aan concentratie en oog-hand co├Ârdinatie.
Alles is er op gericht dat de spelers binnen hun mogelijkheden plezier beleven aan de sport.


INTEGRATIE IN CLUBLEVEN

Het G-hockey speelt zich af te midden van de jeugdleden. Integratie staat hoog in het vaandel.
G-TRAINT OP ZATERDAGOCHTEND VAN 10:15 TOT 11:15 UUR EN OP DINSDAGAVOND VAN 19-20 UUR.

Ouders staan langs het veld en na afloop wordt er gezamenlijk met de trainers en de kinderen koffie en limonade gedronken in het clubhuis.


DESKUNDIGE BEGELEIDING TIJDENS TRAININGEN

De training staat onder deskundige leiding van professionele trainers, tevens zijn er een aantal vrijwilligers uit de senioren waardoor indien nodig 1 op 1 begeleiding mogelijk is.


DUIDELIJKE STRUCTUUR BIJ DE TRAININGEN

De trainingen kennen een duidelijke structuur. De spelers en ouders zijn 10 minuten voor aanvang aanwezig, een moment waarop bijzonderheden kunnen worden doorgegeven. 


GEZAMELIJK ÉN INDIVIDUEEL

De training start met gezamenlijk inlopen en warming-up. Daarna worden de sporters opgesplitst in kleine groepjes afhankelijk van het niveau sporters en 1- 6 spelers per trainer. Oefeningen in pushen en slaan worden afgewisseld met spelletjes waarbij wordt gelopen met de bal en om pionnen moet worden geslalomd. Technische oefeningen en oefeningen waar meer bij moet worden gelopen wisselen elkaar af. Aan het eind van de training wordt er een wedstrijdje gespeeld. Halverwege het trainingsuur is er, voor de sporters die dat willen, gelegenheid even iets te drinken. Aan het eind van de training wordt er gezamenlijk opgeruimd en wordt de ochtend afgesloten met een drankje in het clubhuis.


LIDMAATSCHAP EN AANMELDEN

Geïnteresseerde sporters kunnen zonder enige verplichting 8 keer op proef meetrainen. Een hockeystick is aanwezig, zorg zelf voor sportkleding en sportschoenen. Na deze trainingen wordt er samen met de ouders in alle eerlijkheid bekeken of lid worden voor jouw kind verstandig, haalbaar en leuk is. Aan deze kennismaking zijn geen kosten verbonden. Het seizoen loopt van september tot juni.

Je kunt je kind via het Lid worden aanmelden, daar staat het digitale inschrijfformulier. Geef duidelijk aan dat je jouw kind opgeeft voor G-hockey.


CONTRIBUTIE

De contributie wordt jaarlijks vastgesteld en staat vermeld op de website onder Lidmaatschap.


COMPETITIE VOOR DE G-HOCKEY

De KNHB heeft een aparte G-hockey competitie en alle G-teams in Nederland zijn ingedeeld in vier regio's. Wageningen is ingedeeld in regio Oost. Er wordt gespeeld volgens de reguliere zestal competitie en de wedstrijden worden zowel thuis als uit op zaterdag gespeeld.
G TEAM WINT PRIJS OP SPORTGALA

Het bestaande G-team is een leuk en gezellig team. Dit enthousiaste team won de prijs van het team met bijzondere prestatie op 6 december 2018 uitgereikt tijdens het Sportgala.
ACTIEF WERVEN VAN NIEUWE LEDEN

WMHC blijft actief op zoek naar nieuwe leden! We hebben nu een G1-team waarvan de jongste 15 jaar is. Dit gemengde team speelt regionaal wedstrijden, heeft veel plezier onderling en spelen leuke wedstrijden.

Sinds kort is er ook een opstartend G2-team voor spelers die nog niet wedstrijdklaar zijn en het spel nog onder de knie moeten krijgen. Een beetje afhankelijk van het aantal spelers zijn er minimaal twee ervaren trainers die de training voor dit team geven.


OPENTRAININGEN OF PROBEERTRAININGEN

WMHC organiseert regelmatig trainingen voor iedereen vanaf 6 jaar met een verstandelijke handicap of lichaamsbeperking. Doe sportkleding aan en als je wil kan je gelijk meedoen. De club heeft een hockeystick te leen.


AANMELDEN OF VOOR MEER INFORMATIE

Ken je iemand die het leuk zou vinden om een keertje mee te trainen met 1 van beide teams, neem dan contact op met de manager Lieke Koets door een mail te sturen naar [email protected]

Dit kan ook via de G-hockey pagina op Facebook of Instagram
 

 
FAQ

Business partner

Business partner

Business partner


Business partner