header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Keepers


Het zijn de keepers, de helden en heldinnen van het veld, die in weer en wind met bevroren tenen en vingers of met het zweet onder de helm als schietschijf in het doel gaan staan. Die altijd met een zware tas moeten sjouwen, nog halverwege het veld staan terwijl de rest al aan de limonade of andere drankjes zit. Het zijn de helden die nooit eens een weekendje weg kunnen, maar die er met één fantastische redding ervoor kunnen zorgen dat je een wedstrijd wint. De keeper!BEHOEFTE VAN EEN KEEPER

De keeper heeft behoefte aan gerichte trainingen om zichzelf beter te maken. De trainingen worden afgestemd op elk niveau. Wij zullen jouw talent optimaal eruit proberen te halen, door middel van trainingen en persoonlijke aandacht.

Omdat keepers nu eenmaal speciale mensen zijn, er is er immers maar 1 per team, is er een keepersschool opgericht.


KEEPERSSCHOOL OP WMHC

Alle jeugdkeepers trainen op dezelfde dag (de woensdag en vrijdag). Dit heeft veel voordelen. Keepers kunnen kennis uitwisselen, elkaar extra uitdagen en kunnen veel van elkaar leren. Er zijn groepjes van 2 à 3 keepers die samen gaan trainen. Een training duurt 45 minuten. Verder is het de bedoeling dat de keepers gedurende het seizoen een aantal leuke dingen samen gaan doen. De trainingen worden gegeven door een professionele keeperstrainer.

Er wordt aandacht besteed aan: 

  • de goede uitgangshouding;
  • het bewegen in en voor het doel;
  • het correct insnijden naar de bal;
  • het aanleren van de stoptechniek;
  • het kiezen van de juiste positie in en voor het doel;
  • het verwerken van hoge en lage ballen;
  • wat en wanneer te coachen.


TRAINGINGSDAGEN 

  • Woensdag van 16:30 tot 21:00 uur.
  • Vrijdag van 18:00 tot 19:30 uur.

Trainingen bestaan uit shiften, 45 minuten per shift.


REGIONALE ROL 

De keepersschool wil in de toekomst ook een regionale rol op zich nemen in de opleiding en begeleiding van hockeykeepers en de keeperstrainers. Samen, met meerdere clubs kan je in onze ogen meer uit de keepers trainers halen door samen te werken. De keepersschool wil dan ook in de toekomst een grotere rol spelen bij het organiseren van cursussen, trainingen, evenementen en clinics speciaal gericht op hockeykeepers en de keeperstrainers.


Wil je graag meer informatie over de trainingen of andere zaken stuur dan een mail naar [email protected]


 

 
FAQ

Business partner

Business partner

Business partner


Business partner