header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Hockey7 - Sevens

Wat is Hockey7?
Hockey7, vaak "Sevens” genoemd, is een snelgroeiende vorm van hockey en is ideaal voor hockeyers die competitie willen spelen op vrijdagavond in plaats van in het weekend. Je speelt dan 7 x 7 op een half veld met ‘zaalregels’ zonder keeper en zonder scheidsrechters. Dat betekent dat slaan niet mag en hoog pushen (onder kniehoogte) is enkel toegestaan op het doel. Liftjes over de stick mogen echter wel. Strafcorners zijn er niet en er worden achttaldoeltjes gebruikt. In onze regio zijn er zowel heren, dames als gemixte teams.

 

Veel Hockey7-spelers bij WMHC combineren dit met Trimhockey op de woensdagavond. De wedstrijden worden natuurlijk gecombineerd met gezelligheid in de derde helft. De speelavonden zijn altijd geslaagd, zowel sportief als qua gezelligheid.

Competitie
Hockey7 wordt gespeeld in vier blokken (herfst, winter, lente en zomer) van elk drie maanden, met daarin vijf speelrondes. Eens per 2 weken speel je op vrijdagavond 2 wedstrijden van 25 minuten. Na elk blok kan worden ingestroomd (of uitgestroomd) en worden de teams opnieuw ingedeeld.  Hockey7 is geschikt voor alle niveaus – van de minder tot de zeer ervaren hockeyers.

 

Interesse?
Heb je interesse om te gaan hockeyen bij Hockey7 of wil je eerst wat meer over weten, neem dan contact op met [email protected]Zowel als je van plan bent met een eigen team mee te doen of als je van plan bent om met het bestaande Hockey7 team mee te doen.

 
FAQ

Business partner

Business partner

Business partner


Business partner