header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Jongste Jeugd


Alle kinderen tussen de 6 en 10 jaar vallen onder de jongste jeugd. Deze jongens en meisjes maken voor het eerst kennis met hockey en ontwikkelen zich binnen een aantal jaar tot spelers die op een heel veld kunnen hockeyen. Ze spelen buiten op een kunstgrasveld en kunnen in de winter meedoen aan zaalhockey trainingen en – wedstrijdjes. Het spelplezier en het onderlinge samenwerken staan centraal in zowel de trainingen als de wedstrijdjes.


Benodigdheden

Bij het hockeyen is het verplicht om een gebitsbeschermer en scheenbeschermers te dragen, zowel op de trainingen als bij de wedstrijden!

Omdat er op kunstgras gehockeyd wordt, wordt er gespeeld met kunstgrasschoenen. Dit zijn sportschoenen met kleine nopjes.

Het is prettig om een eigen drinkfles met water mee te nemen, zowel tijdens de trainingen als bij de wedstrijden.


Teams

De kinderen worden ingedeeld op basis van leeftijd:

 

  •           O8   teams – kinderen van 6-7 jaar
  •           O9   teams – kinderen van 8 jaar
  •           O10 teams – kinderen van 9-10 jaar

 

In principe zijn er aparte jongens- en meisjes teams, maar het kan voorkomen dat er een mix team opgezet wordt.

De Jongste Jeugdcommissie deelt de teams in en doet dit door het spel plezier voorop te stellen. Dat betekent dat er bij de Jongste Jeugd niet wordt geselecteerd en dat er vooral rekening wordt gehouden met voor voorkeur van kinderen om bij bepaalde vriendjes en vriendinnetjes te spelen.

Hockey is een team sport en daarom stromen nieuwe kinderen bij voorkeur aan het begin van het seizoen (augustus) of na de winterstop (februari) in.

Kinderen die kennis willen maken met hockey kunnen 8 keer vrijblijvend meetrainen. Dit kan in eerste instantie op de zaterdag ochtend tussen 9.00-10.00 uur op veld 4. Voor meer informatie, check de informatie over de Benjamins op de site.


Trainingen

Omdat hockey een sport is die zowel techniek als conditie vereist, wordt er twee keer in de week getraind. Het is leuk voor de kinderen om vaak samen op het veld te staan en groei door te maken. Voor de Jongste Jeugd vindt er in ieder geval één training plaats op de woensdagmiddag en eentje op een maandag- of vrijdagmiddag.

Zeker voor de O8 jeugd kan twee keer in de week komen trainen intensief zijn. Dit hangt natuurlijk ook erg af van het kind. Mocht twee keer in de week teveel zijn, dan raden we aan om zeker de woensdag training bij te wonen. Zo trainen de teams op zijn minst één keer in de week als een compleet team.

De trainingen duren een uur en worden gegeven door jeugd spelers van WMHC onder leiding van ervaren en gediplomeerde trainers.

In alle trainingen staan spel plezier, veiligheid, leren samenwerken en de hockeytechniek voorop.

 

Wedstrijdjes

Vanaf deO8F leeftijd worden er op zaterdagochtend wedstrijdjes gespeeld tegen andere clubs in de regio. Kijk op de website van de KNHB voor uitgebreide informatie over de spelregels.

De O8 teams spelen 3 tegen 3 op de helft van een kwart veld. De spelbegeleiding tijdens de wedstrijdjes is erg gericht op uitleg, veiligheid en plezier. De wedstrijdjes duren 2x15 minuten.

De O9 teams spelen op een kwart hockeyveld en staan met 5 spelers en een keeper. Ook hier blijven veiligheid, uitleg en plezier voorop staan. De wedstrijden duren 2x25 minuten.

De O10 teams spelen op een half veld en hier staan 7 kinderen in het veld en één keeper. Hoewel ook hier veiligheid, coaching en plezier leidend zijn, is de spelbegeleiding ook meer gericht op het signaleren van overtredingen.


Tenue

Bij WMHC wordt het wedstrijd tenue ‘gehuurd’ van de club. Aan het begin van het seizoen krijgt ieder team een kledingtas en keepersuitrusting (vanaf O8). De kleding toeslag bedraagt €17,50 per persoon.

Op de training kunnen kinderen gewoon in hun eigen sport outfit komen.


Rol van ouders

Dankzij de actieve inzet van ouders is er een dynamiek en gezellig verenigingsleven op WMHC! Zonder de inzet van ouders geen wedstrijdjes! Als ouder kun je je inzetten als:

-          Coach – dan begeleid je een team tijdens de wedstrijdjes, maakt opstellingen, geeft aanwijzingen en moedigt positief aan.

-          Manager – dan neem je alle regeltaken op je: rij- en fruit schema’s, de ouders op de hoogte stellen van wijzingen etc.

-          Bardienst – eens in de zoveel tijd draai je een bardienst op WMHC tijdens de zaterdagochtend.

 

Jongste Jeugdcommissie

De Jongste Jeugdcommissie regelt binnen WMHC allerlei zaken voor kinderen die bij de Benjamins hockeyen of in een O8 team of O9 of O10 team spelen. Deze commissie, die is samengesteld uit ouders van kinderen die in de Jongste Jeugd spelen, is verantwoordelijk voor de teamindelingen, het wegwijs maken van nieuwe ouders bij WMHC, leuke activiteiten voor de jongste jeugd organiseren en ze vormt een schakel tussen de Jongste Jeugd en het bestuur van de club.

 


 

 
FAQ

Business partner

Business partner

Business partner


Business partner